tiistai 16. syyskuuta 2014

Korjaamon laitteet

Tässä tehätävässä kerron viidestä korjaamon laitteesta.


Autonosturi
Nosturi on tarkoitettu autojen nostamiseen ergonomisemmalle työasennolle eli esimerkiksi on helpompi mennä auton alle kun ei tarvitse maata maassa. Nosturin käyttämisen kanssa pitää olla tarkkana. Kun nosturia nostetaan/lasketaan täytyy varmistaa että alla ei ole ketään.
Maksimikuorma 3500kg.



Prässi
Prässiä käytetään laakereideiden tms. irroittamiseen ja takaisin paikalleen laittoon. Prässin puristemen väliin voi jäädä vaikka käsi, joten myös tämän kanssa pitää olla tarkkana.



Pulttipyssy
Pulttipyssyä käytetään esimerkiksi renkaiden- ja ruosteisten/rikkinäisten pulttien irroitukseen.



Rengaskone
Rengaskonetta käytetään kumien irroitukseen vanteelta ja myöskin kumien päällelaittoon. Tällä laitteella hajoittaa helposti sormensa kun ne jäävät esimerkiksi renkaan ja vanteen väliin.



Renkaiden tasapainoituskone
Tällä laitteella tasapainoitetaan renkaita laittamalla pieniä painoja vanteen sisäpuolelle koneen näyttämiin paikkoihin. Rengasta kiinnittäessä pitää olla tarkkana että mitään ei jää kiinnittäessä sen väliin. Myöskään pyörivään renkaaseen ei kannata koskea.

1 kommentti:

  1. Käytetäänkö tuossa nosturissa myös hydraulisylinteriä? Meidän tuttu nimittäin kertoi, että heillä on nostoapuväline, mutta siihen pitäisi uusi hydraulisylinteri hankkia. En ole aivan varma siitä, minkälainen apuväine on kuitenkin kyseessä. http://www.pikapaja.com/hydraulisylinterit

    VastaaPoista