keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Ajoonlähtötarkistus

Elikkäs tämän tehtävän aiheena on kertoa mitä autosta pitäisi tarkistaa joka kerta ajoonlähdettäessä.

Ensin katsotaan auton ulkoinen kunto ettei mikään suuremmin ole irti tai rikki. Tämän jälkeen on hyvä katsoa renkaat. Renkaista on hyvä tarkistaa kulutuspinta, ilmanpaineet ja ettei renkaisiin ole tullut vaurioita esim. patteja tai repeämiä.

Seuraavaksi tarkistetaan auton valaistukset. Tarkistetaan ajovalot (pitkät ja lyhyet valot), Takavalot, peruutusvalo, jarruvalot ja vilkut (myös hätävilkut).

Tämän jälkeen tutkitaan että kaikkia nesteitä on riittävästi. Moottoriöljyn määrä, pissapojannesteen määrä, jäähdytinnesteen määrä, jarrunesteen määrä ja ohjaustehostimenöljyn määrä. Kaikki nämä voi tarkistaa konehuoneesta, joko mittatikusta tai säiliön kyljestä. Jos öljy/neste on melkein minimirajassa lisää sitä välittömästi.

Viimeisenä tarkistetaan että onko bensaa/dieseliä tankissa ja myös että palaako mittaristossa varoitusvaloja. Jos esimerkiksi moottorin vikavalo palaa, ei kannata ajamaan lähteä. Kannattaa yrittää itse tutkia mistä tuo johtuu tai ottaa yhteyttä henkilöön kuka osaa ratkaista ongelman.

Jos kaikki on kunnossa ei muutakun baanalle ja turvallisia kilometrejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti